Pozdravljeni, kako vam lahko pomagamo?

Avtotapetništvo za celovito obnovo vašega avtomobila, avtodoma ali jahte

Ne glede na vozilo se po določenem času njegova notranjost obrabi in potrebna je obnova notranjih elementov. Obrabljenost se najbolj pozna na sedežih, zato je čez čas potrebna obnova sedežev. Tudi če gre za vozilo, ki ni osebni avtomobil, ampak počitniška prikolica, avtodom ali jahta, se lahko obnovi vse oblazinjene elemente, kot so sedeži in ležišča, kjer se preživlja več časa.

Z obnovo sedežev in ležišč se ukvarja avtotapetništvo, panoga, ki je specializirana za obnavljanje elementov v notranjosti vozila. Materialov, s katerimi se lahko obnavlja sedeže je veliko, med bolj pogostimi in priljubljenimi pa je usnje, ki velja za kakovosten in vzdržljiv material. Obnova usnjenih sedežev je zato med glavnimi dejavnostmi avtotapetništva.

avtotapetništvo

Avtotapetništvo poskrbi za notranjost vozila

Vsak uporabnik vozila tako kot za zunanjost, tudi za vzdrževanje notranjosti skrbi z rednim čiščenjem. To seveda pripomore k daljši življenjski dobi tekstila. Na neki stopnji to ni dovolj in treba je obnoviti nekatere elemente, ki se čez čas obrabijo ali poškodujejo.

Mojstri, ki se ukvarjajo z avtotapetništvom poskrbijo za poškodbe, ki se pojavijo v notranjosti vozila, pa naj bo to volan, naslonjalo, sedež ali streha vozila. Poškodba je lahko manjša, kjer je potrebno le manjše popravilo, lahko pa je poškodba tako velika, da je smiselna zamenjava tekstila. Vozilo je priporočljivo prepustiti mojstrom že takoj, ko se opazi majhna raztrganina ali razpoka, saj boste le tako notranji element zavarovali pred širjenjem poškodbe.

Med najbolj pogoste elemente, ki se poškodujejo, zagotovo sodijo sedeži, kjer je obnova usnjenih sedežev med bolj pogostimi. Obnova sedežev je lahko minimalna, v nekaterih primerih pa je zaradi stopnje obrabljenosti potrebna obnova celotnega sedeža. To pomeni, da se izmerijo dimenzije sedeža in se potem po meri izdela oblazinjen del, ki nadomesti starega. Glede na vozilo in njegovo stanje, se lahko po želji dogovori tudi za zamenjavo tekstila, kjer je možna izbira med različnimi barvami in vzorci.

avtotapetništvo

Obnova oblazinjenih elementov za avtodome in plovila

Plovila, kot so jahte in jadrnice imajo tako v notranjosti, kot zunanjosti veliko oblazinjenih elementov in enako velja za avtodome. Ti elementi so večinoma iz usnja in čeprav je usnje material, ki se ne poškoduje zlahka, se čez čas zagotovo obrabi. V tem primeru je potrebno oblazinjeno pohištvo obnoviti.

Za obnovitev usnjenih sedežev in ostalih elementov je potrebno delo po meri, ki bo avtodomu ali plovilu povrnilo luksuzen videz in poskrbelo, da bo pohištvo še dolgo v uporabi.  Ko se govori o obnavljanju oblazinjenega pohištva ne gre le za sedeže in ležišča, sem spada vsak element, katerega vsaj del je oblazinjen. Če je en element zelo poškodovan in ga morate kompletno obnoviti, je smiselno, da se takrat odločite za celostno obnovo vseh elementov, saj boste tako vdihnili novo življenje v vaše vozilo.

Usnje se čez čas obrabi in potrebuje obnovo

Usnje velja za material, ki je izjemno priljubljen za sedeže in ležišča v vseh vrstah prevoznih sredstev. Zanj se odločajo ljudje, ki želijo v svojem vozilu občutiti luksuz in višjo stopnjo udobja. Za usnje velja, da je dobro odporen proti madežem in ima površino, ki se jo lahko čisti. Poleg tega pa imajo vozila z usnjeno notranjostjo boljšo prodajno vrednost in zato se nekateri odločajo za zamenjavo ostalega tekstila z usnjem. Seveda pa se kljub rednemu vzdrževanju čez čas predvsem sedeži obrabijo. V tem primeru je potrebna obnova usnjenih sedežev. Obnova sedežev je postopek, za katerega poskrbijo strokovnjaki, ki so izkušeni na tem področju. V nasprotnem primeru se lahko naredi več škode kot koristi in je na koncu poškodba še večja. To velja predvsem za večje poškodbe, ki so že zelo vidne in je zato usnje na tistem predelu že zelo obrabljeno.

Obnova usnjenih sedežev in ostalega oblazinjenega pohištva se prične s iskanjem ponudnika, kot je Robeta d.o.o., kjer se ukvarjamo s avtotapetništvom in obnovo oblazinjenega pohištva. Ko si naš strokovnjak ogleda stanje vašega vozila in stopnjo poškodb, vam svetuje kakšen postopek obdelave usnja ali drugega tekstila je najbolj primerno. Glede na oceno se nato prične obnova sedežev ali ostalih oblazinjenih delov, ki lahko traja le nekaj ur, v nekaterih primerih pa bo za popravilo potrebnih več dni. Na koncu boste zagotovo zadovoljni z obnovljenimi elementi in počutili se boste, kot da ste lastnik novega vozila.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*